Monday, February 27, 2017

Patarimai, kaip išdėstyti svetainės baldus

Svetainės kambarys – tai vienas iš esminių kambarių, kuriame ilsimės, valgome bei bendraujame su šeima ir draugais. Norint, kad kambarys būtų ne tik dailus, bet ir funkcionalus, verta pagalvoti apie jo baldų išdėstymą. Esminė taisyklė – pasirūpinti, jog namuose baldai būtų išdėstyti taip, kad neužgožtų vienas kito, pro juos būtų paprasta praeiti bei patogu naudoti.


Kaip išdėstyti baldus, kad būtų smagiau bendrauti?


Planuojant svetainės baldus svarbu pasirūpinti, kad bendraujant visi žmonės gerai matytų bei girdėtų vienas kitą. Tam labiausiai pasitarnauja jau pažįstamas sofos ir prieš ją esančių dviejų fotelių derinys. Tarp jų patartina įterpti nedidelį kavos staliuką, nes tuomet bus paprasta pasiekti užkandžius. Kavos staliukas neturėtų būti didelis, nes svečiai gali jaustis atskirti vieni nuo kitų. Jeigu svetainė nedidelė, vietoj dviejų fotelių galima pasirinkti kėdes. TCH baldai ir interjeras salone rasite platų kavos staliukų, fotelių bei sofų pasirinkimą. Norimus svetainės baldus paprastai galėsite derinti tarpusavyje.
Kiekvienam baldui stenkitės paskirti porą, pavyzdžiui, foteliai atrodys dailiau jeigu bus pastatyti du. Kitas svarbus aspektas – tai protingas baldų išdėstymas. Stenkitės, kad baldai netaptų kliūtimis, kurias reikia apeiti. Patartina sofą bei fotelius statyti šalia, nes kitu atveju praeinantis žmogus gali užstoti vaizdą bendraujantiems svečiams. Kitas svarbus patarimas televizorių pastatyti tokioje vietoje, kad pro jį nereikėtų praeiti ir taip trukdyti jį žiūrintiems.


Kokių išdėstymo idėjų vertėtų atsisakyti?


Pietų stalas esantis tarp televizoriaus ir sofos, ne tik kad atrodys keistai, bet ir bus nefunkcionalus. Jeigu namuose turite židinį, netoli jo turėtų būti pastatytos sofos. Stalo ten geriau nestatyti, nes jis gali židinį paprasčiausiai užgožti. Viena svarbiausių baldų dėliojimo taisyklių – statyti baldus taip, kad būtų patogu. Pasirūpinkite, kad tarpai būtų pakankamai dideli tarp jų praeiti, juk nesinori namuose jaustis tarsi kliūčių ruože.
Tam, kad namuose vyrautų harmonija, baldai turi derėti tarpusavyje. Jeigu neturite galimybės pirkti baldų iš vienos kolekcijos, visuomet galite atnaujinti baldų gobeleną. Pavyzdžiui, net ir šiek tiek skirtingos kėdės gali derėti tarpusavyje, jeigu jų aukščio skirtumas nėra per didelis, o parinktas gobelenas vienodas. Įvairių gobelenų, kėdžių, stalų, sofų, fotelių bei kitų baldų idėjų galite pasisemti čia: http://www.tch.lt




No comments:

Post a Comment